lv
oOF1VLzjbbyALmdEhMXopXJNfJRjR7aFeHmE8ltg
3587274

CVK: Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni

CVK: Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni un doties uz vēlēšanām aizstāvēt savas intereses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Viņa skaidroja, ka CVK un citas gaidāmo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu procesa organizēšanā iesaistītās institūcijas dara visu iespējamo, lai nodrošinātu drošu procesa norisi, kā arī lai panāktu, ka vēlētāju aktivitāte šajās vēlēšanās ir augstākas. Pētījuma rezultāti ļaujot pieļaut, ka uz vēlēšanām varētu atnākt vairāk pilsoņu nekā iepriekš.

"Šī brīža ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par mūsu nākotni un pārstāvēt savas intereses," sacīja Bērziņa.

CVK priekšniece apliecināja, ka visas iesaistītās puses nopietni strādā, lai nepieļautu dažādus drošības riskus. Situācija tiek pastāvīgi monitorēta, tiek modelēti dažādi iespējamie scenāriji, visas iesaistītās institūcijas ļoti nopietni pieiet šim jautājumam. Baltijas valstis tāpat iegulda resursus, lai starptautiskā gatavošanās procesā skaidrotu, ko nozīmē organizēt vēlēšanas šajā ģeopolitiskajā situācijā. "Baltijas valstis runā starptautiski, lai dotu realitātes sajūtu," uzsvēra Bērziņa.

EP vēlēšanas gaidāmas jūnija otrajā nedēļas nogalē.

Prezidents Eiropas dienā vēl stiprināt tās vienotību un aizsardzību

Tikai vienota un spēcīga Eiropas Savienība (ES) spēs nodrošināt mieru un labklājību Eiropā, atzīmējot Eiropas dienu, pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pēc viņa vārdiem, Krievijas agresija pret Ukrainu un ukraiņu cīņa par savu brīvību apliecina ne...

Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāja: Esam gatavi Eiroparlamenta vēlēšanām
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir gatava 8. jūnijā Latvijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja CVK priekšsēdētāja Kristīne Saulīte. Šobrīd ir izveidotas vēlēšanu komisijas, iecirkņi...
Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss, bet diena gaidāma mākoņaina

Ceturtdien no rietumiem Latvijā pakāpeniski sāks ieplūst siltāks gaiss, bet debesis līdz ar gaisa masu nomaiņu būs mākoņainas un vietām, pārsvarā centrālajos rajonos, gaidāms neliels lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs....



Komentāri