lv
ikLxf5fsRlx2WzOAjQTa2VkohvwkxuSW6I7Hi1YG
3589055

Latgalē aizturēti pieci Šrilankas pilsoņi

Latgalē aizturēti pieci Šrilankas pilsoņi

Latgalē trešdien par nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu imigrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Šrilankas pilsoņi, informē Valsts robežsardze.

Robežsargi Augšdaugavas novadā apturēja kādu "Peugeot 307" markas automašīnu, kuru vadīja Šrilankas pilsonis, bet blakus pasažiera vietā atradās vēl viens Šrilankas pilsonis - abi ar derīgām uzturēšanās atļaujām.

Taču dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka automašīnas salonā atrodas arī sešas aziātiskas izcelsmes personas bez ceļošanas dokumentiem, kā arī derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Tāpat Augšdaugavas novadā robežsargi uz aizdomu pamata par atbalsta sniegšanu migrantiem aizturēja vēl trīs Šrilankas pilsoņus, kuri pārvietojās ar "Volkswagen Polo" markas automašīnu.

Pret Šrilankas pilsoņiem sākts kriminālprocess par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par minētajām darbībām personas var sodīt ar brīvības atņemšanu no diviem līdz astoņiem gadiem.

Seši trešo valstu pilsoņi atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu.

Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Šogad sāksies sabiedroto brig...

Eiropā dzīvojošie latvieši domā, par ko balsot jūnijā (+VIDEO)

"Man ir svarīgi, kas notiek Latvijā".

Eiropas Parlamenta vēlēšanās par saviem favorītiem balsos ne tikai Latvijā bet arī citviet pasaulē dzīvojošie tautieši. Un, lai arī varētu šķist, ka pašmāju politiķu vārdus un darbus tālumā sadzirdēt grūti, Latviesi...

Kā panākt lielāko pensijas iemaksas atdevi? Тор grozījumi

Sagatavoti grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā un Ministru kabineta 2017.gada 19.decembra noteikumos "Kārtība, kādā valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs aprēķina maksājumu par ieguldījumu plāna pārvaldi, un kārtība, kādā tiek veikta ...



Komentāri